30 sept – Emoties en empathie bij dier en mens

Wat leren we over onszelf als we het gedrag van dieren bestuderen? De wereldberoemde primatoloog en hoogleraar psychologie Frans de Waal toont aan de hand van onderzoeksresultaten en aansprekende voorbeelden aan dat er vele overeenkomsten zijn tussen dierlijke en menselijke emoties en dat er zodoende dus veel over onszelf te leren valt.

Bioloog en primatoloog dr. Frans de Waal staat bekend om zijn onderzoek naar het gedrag en de sociale intelligentie van primaten. Zijn populaire boeken (vertaald in meer dan 20 talen) hebben hem tot een van ’s werelds bekendste primatologen gemaakt. In 2007 riep Time hem uit tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Deze lezing wordt in het kader van 50 jaar Psychologie aan Tilburg University georganiseerd door Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB), Science Café, Studium Generale en Development and Alumni Relations (DARO).

De presentatie van de avond is in handen van Marcel Zeelenberg, hoogleraar economische psychologie. Met een woord van welkom door TSB-decaan Antoinette de Bont en een zelfgeschreven lied door WiWa.

Datum: donderdag 30 september
Tijd: 20:00 u
Locatie:  Poppodium 013 (Veemarktstraat 44, Tilburg)
Entree: €6,00. Kaartjes verkrijgbaar via de website van Poppodium 013