20 mei – Emoties: zoveel meer dan gevoelens (online)

apr 28 2021 Published by under Uncategorized

We blozen uit schaamte, schreeuwen uit woede, huilen van verdriet, lachen van vreugde en verstijven van angst. Emoties worden vaak gezien als zwakte, die rationaliteit in de weg staan. Maar is dat wel zo? Zou de mens zonder emoties kunnen?

Donderdag 20 mei is Ad Vingerhoets (emeritus hoogleraar emoties en welbevinden) spreker tijdens het Science Café Tilburg. Die week verschijnt ook zijn nieuwe boek De Emotionele Mens. Zonder emoties zou de mensheid niet hebben overleefd, en zou het droevig gesteld zijn met ons sociaal en moreel functioneren, zo stelt Vingerhoets. Dit Science Café deelt hij de laatste wetenschappelijke inzichten omtrent het nut van menselijke emoties en pleit hij voor een herwaardering van de emotionele mens.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is dit Science Café alleen online bij te wonen. Via de chatfunctie kunt u vragen stellen die we aan de spreker voorleggen. Na 20 mei blijft de opname online staan.

Datum: donderdag 20 mei
Tijd: 20:00u (live vanaf 19:55u)
Link: YouTube (gratis)

2 responses so far

  • heidi evers schreef:

    Hoi hoi,

    ik zou vanavond deze spreker willen beluisteren. Ik zie dat vanaf 20.00 er een YouTube link moet zijn. Betekent dit dat ik via YouTube kan inloggen of krijg ik een link toegestuurd? Ik weet echter niet hoe dit precies in zijn werk gaat bij Youtube, krijgen we daar nog informatie over?

    Hartelijke groet,
    Heidi Evers

Geef een antwoord

Anti-spamcontrole: *