AFGELAST (18 feb) – Praten met je hersenen

Omdat de spreker en de organisatie van het Science Café Tilburg het nog altijd niet verantwoord vinden om in deze tijd naar Tilburg af te reizen, is ook het verschoven Science Café van 18 februari geannuleerd. We hopen dat de besmettingscijfers het binnenkort toestaan de avond alsnog te laten doorgaan.

Als je compleet verlamd bent, kun je ook niet meer communiceren. Of toch wel…? Onderzoekers werken aan computersystemen die aangestuurd worden met hersensignalen. De verlamde patiënt kan zo toch woorden, zinnen en teksten ‘uitspreken’. Hoe ver is deze techniek inmiddels al ontwikkeld?

Tijdens het Science Café van donderdag 18 februari is Mariska van Steensel te gast. Deze hersenonderzoeker werkt aan het UMC Utrecht aan dergelijke BCI’s: Brain Computer Interfaces. Ze legt uit hoe deze systemen werken en wat er al mee mogelijk is.

Vanwege de coronamaatregelen zal dit Science Café alleen online bij te wonen zijn. Via de chatfunctie van YouTube kunt u vragen stellen aan de spreker. De avond zal achteraf nog terug te kijken zijn.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de sprekers.

Datum: z.s.m.
Tijd: 20:00u (eindtijd max 21:30u)
Link: volgt t.z.t.