3 dec – Betere zorg met placebo’s

Let op: Vanwege de nieuwste corona-maatregelen is dit Science Café verplaatst van 12 november naar 3 december. Kaartjes voor Paradox blijven geldig.

Het effect van een geneesmiddel of een behandeling kan niet altijd volledig worden verklaard door de ingrediënten. Ook de verwachtingen van de patiënt en het vertrouwen in de behandelaar spelen bijvoorbeeld een rol. Hoe kunnen we deze kennis gebruiken om de zorg te verbeteren voor zowel de patiënt als de portemonnee?

Prof. dr. Andrea Evers is hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en weet alles over de werking van placebo’s en nocebo’s in de klinische praktijk. Hoe kunnen we het placebo-effect optimaal in de praktijk inzetten en nocebo-effecten (het negatieve verwachtingseffect) voorkomen? Evers zal hier tijdens het Science Café van 3 december uitgebreid op ingaan.

Vanwege de coronamaatregelen zal dit Science Café maar voor een klein aantal bezoekers live toegankelijk zijn, dus reserveer je kaartjes op tijd! Overige geïnteresseerden kunnen de avond gratis volgen via onderstaande live-verbinding. Als u online vragen aan de spreker wilt stellen, klikt u op het YouTube-logo in het filmpje. Op de YouTube-pagina verschijnt een chat-venster waarin u uw vragen kunt typen.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de sprekers.

Datum: donderdag 3 december 2020 – tijd: 20.00u (online vanaf 19:55u) tot max 21:30u
Locatie: Paradox (Telegraafstraat 62)
Entree: €3,= – kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website. Het is i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk om aan de deur kaartjes te kopen.
Link: Klik hier