17 sept – Het antisociale brein (live & online)

Kijk hier het Science Café terug:

Achter crimineel gedrag gaat regelmatig een antisociale persoonlijkheidsstoornis schuil. De dader heeft een beperkt inlevingsvermogen en houdt geen rekening met de gevoelens en wensen van anderen. Hersenwetenschappers weten steeds beter wat er in het brein van deze daders misgaat. Betekent dit dat de forensische psychiatrie mensen met deze stoornis ook beter kan behandelen, zodat ze in het vervolg betere keuzes maken?

Tijdens het Science Café op donderdag 17 september is Inti Brazil te gast. Deze neuropsycholoog aan de Radboud Universiteit doet onderzoek naar het herkennen en behandelen van een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Hij zal vertellen over de huidige stand van zaken in zijn vakgebied en over de uitdagingen bij het vertalen van deze kennis naar de forensische praktijk.

Vanwege de coronamaatregelen zal dit Science Café maar voor een klein aantal bezoekers live toegankelijk zijn, dus reserveer je kaartjes op tijd! Overige geïnteresseerden kunnen de avond gratis volgen via een online live-verbinding, waarbij zij ook vragen aan de spreker kunnen insturen.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de sprekers.

Datum: donderdag 17 september 2020 – tijd: 20.00u (online vanaf 19:55u) tot max 21:30u
Locatie: Paradox (Telegraafstraat 62)
Entree: €3,= – kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website. Het is i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk om aan de deur kaartjes te kopen.
Link: Klik hier om de avond online te volgen.