2 juli – Hitte in de stad

Kijk hier het Science Café terug:

Afgelopen zomer steeg het kwik in Nederland voor het eerst tot boven de 40°C. Ook komende zomer zal waarschijnlijk weer heet en droog worden. Nederlandse steden zijn hier niet op gebouwd, ook Tilburg niet. Het is er altijd nog een paar graden warmer dan op het platteland, wat voor extra problemen zorgt. Hoe komt dat? En wat kunnen we eraan doen?

Tijdens dit tweede online Science Café is dr. Steven Caluwaerts te gast. Deze meteoroloog en klimatoloog van de Universiteit Gent (BE) onderzoekt het klimaat in de stad en zal vertellen over het stedelijk hitte-eiland, hittestress, weermodelling en hoe burgers kunnen helpen bij onderzoek hiernaar.

Voorafgaand aan deze lezing vertellen vanuit de gemeente Tilburg Petra Mackowiak (beleidsmedewerker Klimaatadaptatie) en Will Loermans (Ontdekstation 013) over het beleid vanuit de gemeente op dit gebied.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de sprekers.

Datum: Donderdag 2 juli 2020
Tijd: 20.00u (online vanaf 19:55u) tot max 21:30u
Link: klik hier (geen login nodig)
Entree: Gratis