19 mrt – Zorg om het vrouwenhart

jan 21 2019 Published by under Science Café

Pijn op de borst en tintelingen in de linkerarm: het klassieke beeld van een hartinfarct. Bij mannen althans. De symptomen bij vrouwen zijn vaak onduidelijker en worden daardoor dikwijls over het hoofd gezien. Ook lijken deskundigen het risico van stress – met name bij vrouwen – te onderschatten. Wat weten we hierover? En hoe kunnen we hier beter mee omgaan?

Dinsdag 19 maart is Angela Maas te gast bij het Science Café Tilburg. Deze hoogleraar en hartspecialist aan het Radboudumc zet zich al vele jaren in voor betere cardiologische zorg voor vrouwen. Zelf doet ze ook onderzoek naar bijvoorbeeld stressklachten bij vrouwen die een hartinfarct hebben gehad. Als discussant is deze avond Jos Widdershoven aanwezig, hoogleraar en cardioloog in het ETZ TweeSteden. 

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding wordt verzorgd door Grammylou Duo.

Let op, dit Science Café vindt op een andere locatie plaats dan normaal! Vergeet niet om u in te schrijven. OpenWebcast.nl zal dit Science Café opnemen. De beelden zullen na afloop van de avond via deze link online komen.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door een ZonMw en de Hartstichting-subsidie voor Dr. Paula Mommersteeg (#849100001). In samenwerking met Prof. Maas is de rol van angst en depressie op hartziekten onderzocht, en verschillen tussen mannen en vrouwen daarbij.

Datum: Dinsdag 19 maart 2019
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30)
Locatie: Factorium (Koningsplein 11A)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.
Inschrijven: via deze link

3 responses so far

 • Goededag, t is eindelijk vandaag deze lezing.
  Ik ben Patricia Winterdal en woont op Aruba. Ik hoop dat ik via de link naar deze lezing vaj dr Maas kan kijken.
  Wanneer verwachten jullie dat dit kan?
  Gr
  Patricia Winterdal

  • admin schreef:

   De avond is live te volgen via de link. Na afloop is het programma ook via deze link weer terug te kijken.
   Mvg, Erica (SCT)

 • Annette Blommerde-van Osta schreef:

  Door omstandigheden was ik eerder niet in de gelegenheid om via de link bovenstaand optreden van mevr. Mommersteeg terug te kijken. Is het misschien mogelijk dat u me die link alsnog toestuurt?
  Ik ben er in geïnteresseerd omdat ook ik de door mevr. genoemde hartklachten heb.

  met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Anti-spamcontrole: *