15 jan – De energietransitie

We moeten van het gas af. Het kabinet heeft gezegd dat in 2050 alle huizen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. Ook van bedrijven wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen. Maar hoe realistisch is dat? En hoeveel CO2-uitstoot besparen we daar eigenlijk mee?

De drie sprekers van het Science Café op 15 januari bekijken de energietransitie elk vanuit hun eigen expertise. David Smeulders (TU Eindhoven) is als hoogleraar Energy Technology kritisch over het voordeel van het afsluiten van de gasleidingen. Saskia Lavrijssen (Tilburg University) is hoogleraar Consument en Energie en staat stil bij de juridische aspecten van de consument als energieproducent. Gert Jan Kramer (Universiteit Utrecht) vertelt als hoogleraar Duurzame energievoorziening over de rol van bedrijven in de energietransitie.

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding wordt verzorgd door singer-songwriter YSA.

Datum: Dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.