11 mrt – Het nieuwe vlees

jan 27 2014 Published by under Science Café

Meer dan 1 miljard van de ruim 7 miljard wereldburgers heeft chronisch honger. Naar verwachting zal het aantal te voeden monden toenemen naar 9 miljard in 2050. Tegelijk neemt de vraag naar vlees in met name de opkomende economieën toe. De traditionele veeteelt heeft zijn maximale productiecapaciteit reeds bereikt – met grote nadelige gevolgen voor het milieu van dien. Wat zijn de alternatieven?

Afgelopen zomer presenteerde prof. dr. Mark Post in Londen de eerste hamburger uit het lab. Hoe is dit kweekvlees tot stand gekomen en kan dit werkelijk bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem? Een andere mogelijke oplossing is het eten van insecten, waar prof.dr. Arnold van Huis onderzoek naar doet. Hoe voedzaam zijn insecten? En is de westerse wereld daar wel klaar voor?

Beide professoren zullen spreken onder leiding van journalist Ward Deckers. WiWa zal de avond inleiden met een speciaal geschreven lied. Bridget and the Goldfish zullen de muziek verzorgen.

Datum: Dinsdag 11 maart
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.

2 responses so far

  • bert roks schreef:

    Heel interessant onderwerp. Kun je 2 kaartjes voor mij tot 19.30 uur apart leggen?

    Bvd, Bert Roks

    • admin schreef:

      De zaal zal om half 8 opengaan, dus als u er dan bent, zullen er zeker nog kaartjes zijn. Tot morgen! ~Erica

Laat een reactie achter op bert roks Reactie annuleren

Anti-spamcontrole: *