19 nov – Het briljante babybrein

Vanaf het moment dat een baby is geboren, wordt hij overspoeld met nieuwe indrukken uit de wereld om hem heen. Hij ziet voor het eerst een gezicht, voelt hoe handen hem oppakken, ruikt nieuwe geuren en hoort nieuwe geluiden. De manier waarop een baby de wereld waarneemt, is voor een volwassene maar moeilijk voor te stellen. Hoe ziet een baby zijn omgeving? Wat begrijpt hij van wat er om hem heen gebeurt? En wat is de optimale omgeving voor een baby om in op de groeien?

Tijdens dit Science Café is Sabine Hunnius te gast. Zij is hoogleraar Developmental Cognitive neuroscience en directeur van het Baby and Child Research Center aan de Radboud Universiteit. Deze avond gaat zij in op de belangrijke kennis en nieuwe inzichten die recent neurowetenschappelijk en psychologisch onderzoek heeft opgeleverd over de ontwikkeling van baby’s en hun hersenen.

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding is in handen van Flemming.

Datum: Dinsdag 19 november 2019
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.