20 nov – Waar zijn de insecten?

Vorig jaar luidden ecologen de noodklok: in 63 beschermde natuurgebieden in Duitsland was sinds 1989 de totale biomassa vliegende insecten met ruim 75 procent afgenomen. Hoewel er direct kritiek op deze studie kwam – methodologisch zouden er fouten zijn gemaakt –, lijkt iedereen het toch over één ding eens: het gaat niet goed met de insecten. Hoe komt dat? Hoe erg is dat? En wat kunnen we eraan doen?

Te gast zijn Hans de Kroon (Radboud Universiteit), betrokken bij het onderzoek, en Marcel Dicke, hoogleraar Entomologie in Wageningen. Daarnaast is ook Paul van Wielink aanwezig, die in het Tilburgse natuurgebied de Kaaistoep op systematische wijze insecten inventariseerde.

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding is in handen van Katrien Verheijden.

Datum: Dinsdag 20 november 2018
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.