11 sept – Quantum: de computer van de toekomst?

Je computer thuis werkt vliegensvlug, zeker vergeleken met de systemen waarop we tien jaar terug werkten. Maar die snelheid is een lachertje naast de quantumcomputers die momenteel worden ontwikkeld aan universiteiten en bij bedrijven als Google en IBM. Kan onze traditionele computer binnenkort bij het grofvuil?

Dinsdag 11 september geeft prof. dr. Ronald de Wolf (CWI en Universiteit van Amsterdam) een laagdrempelige inleiding in deze nieuwe technologie. Wat is een quantumcomputer, hoe verschilt hij van de huidige computers, en wanneer kunnen we hem verwachten? En ook niet onbelangrijk: wat hebben we er eigenlijk aan? Leidt dit niet alleen tot snellere, maar ook tot veiligere en anderszins betere computers? En welke nieuwe toepassingen kunnen we ervan verwachten? De Wolf onderzoekt als hoogleraar Theoretische Informatica de mogelijkheden en beperkingen van quantumcomputers.

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding is in handen van Oliver Pesch.

Datum: Dinsdag 11 september 2018
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.