10 okt – De robot als huisvriend

De robots komen eraan: deskundigen voorspellen dat ze nog deze generatie massaal zullen verschijnen in onze huishoudens. We kunnen ze verwachten in onze huiskamer, keuken, tuin, badkamer en aan ons bed. We gaan ze gebruiken, vertrouwen en misschien ook wel liefhebben. Is dat een fijn vooruitzicht of moeten we ons zorgen maken?

Pim Haselager (Radboud Universiteit) is dinsdag 10 oktober te gast bij het Science Café Tilburg. Als psycholoog en filosoof analyseert hij de ethische, juridische en maatschappelijke implicaties van de opkomst van de robotica. Wat is er op dit moment al mogelijk, en wat nog niet? En moeten we alles willen wat technisch mogelijk is? Waar ligt de grens? Tweede spreker is Eric Postma (Tilburg University), hoogleraar Kunstmatige Intelligentie. Hij ziet het voorlopig nog niet gebeuren dat zelfdenkende robots de wereld overnemen.

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding is in handen van Mark van de Moosdijk.

Datum: Dinsdag 10 oktober 2017
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.